ייתכן שחלקן יכנסו שוב לרפרטואר שלנו בחיינו החדשים.
הפרק "הרוסי" בחיי תיאטרון פולקרו הסתיים בפברואר 2022. עם זאת, אנחנו לא רוצים לשכוח את עבודות העבר שלנו.
בעקבות אירועי 24 בפברואר 2022, עם הפלישה הרוסית לאוקראינה, החליט התיאטרון להפסיק את ההצגות. התמקדנו בעיקר בתמיכה ביוזמות תרבות של חברינו, עם זאת, צוות התיאטרון חש צורך להביע את עמדתו, כך נולד "מה שקורה".
מסע ייעודי בין ארבע שכונות בעיר סנט פטרבורג
"זהו סיפור על השיבה התמידית למקום שבו אדם חווה אושר."
בבסיס ההצגה מונח הרעיון המנחה של קרלוס קסטנדה המציע להביט ברחובות, בנהרות ובחצרות של פטרבורג כאילו היה זה עולם אחר, שטרם הכרת ובו אפשר לפגוש ידידים ואויבים ולגלות את עצמך מחדש.
הגבלת גיל:
בכורה:
משך ההצגה:
כלום.
ההצגה מבוססת על שלושה טקסטים מכוננים של המשורר ולדימיר מאיאקובסק: "ענן במכנסיים", "האדם", "ולדימיר מאיאקובסקי: טרגדיה".
בכורה:
הגבלת גיל:
משך ההצגה:
ימים אפלים.
חלק ראשון.
הגבלת גיל:
בכורה:
משך ההצגה:
מסע דרך בית נטוש וגן ריק. מסע בעולם שאיבדנו, או שמעולם לא היה קיים.
המיתוס העיקרי של המקום הזה הוא המיתוס של האינטליגנציה הרוסית. המחזאים השתדלו לממש את המיתוס הזה דרך המקדם העיקרי שלו בספרות, אנטון צ'כוב.
שלושה מחזות אודיו שבמרכזם נשים צעירות מאוקראינה.
הופק עבור פרויקט "תיאטרון ההתנגדות".
אני כאן. כרוניקות של אנשים קטנים
יוצרי התיאטרון שואלים את עצמם:
מה ניתן לעשות היום? מהי פעולה אתית? איך לא לשקר?
שאלות אלה ניצבות מול העולם בכלל ומול היוצרים בפרט.
היום כל אחד מחברי צוות התיאטרון חווה על בשרו את האירועים הקשים הניחתים עלינו. רבים מבין חברינו מפוזרים בין מדינות העולם (אם כי כולם גולים מסיבה אחת). במהלך הזמן התברר שקבוצת יוצרים לא מוכרחה להיפגש מדי יום בנקודה אחת בחלל, כפי שנהגנו לעשות עד פברואר 2022, על מנת להישאר קרובה ומגובשת. אמנם אנחנו פזורים בעולם ובכל זאת שומרים על אחדותנו ונשארים "אנחנו" – שלם אחד המורכב מסך חלקיו: היוצרים, החלל של מבשלת "ספטן רזין", העיר סנט פטרבורג וכל אחד מהצופים.
האמירה המשותפת של התיאטרון היא: "חשוב לנו להצהיר שאנחנו ישנם. ואנחנו עושים כל מה שביכולתנו לעשות".
המיזם "אני כאן" מורכב מ-13 חלקים שכל אחד מהם הוא אמירה בפני עצמה הבנויה לפי חוקיה. כל משתתף מנהל את הפרפורמנס שלו ברשת הטלגרם "סביב תיאטרון פולקרו". הפרויקט שמור עד היום בערוץ הטלגרם שלנו: telegram.
"דרך הדוגמה של שלושה סיפורים המבוססים על עדויות תיעודיות, אפשר לראות את השינויים בחייהם של אזרחים מאז תחילת המלחמה. כל אחד מהמחזות מדבר על האתגרים שלהם דרך נקודות מבט שונות: עבודה, אהבה וחיים".
אירינה היא מחזאית וסופרת מאוקראינה שעזבה את המדינה לאחר תחילת המלחמה. בנובמבר 2022, היא הזמינה את פלטפורמת "תיאטרון ההתנגדות" ליצור סדרה של מחזות אודיו המבוססים על שלושה ממחזותיה. השניים הראשונים נכתבו על ידי אירינה עצמה, והשלישי נכתב בשיתוף עם האמנית מקייב מאשה דניסובה.
מוזיקה: סשה גפן
צוות ליבה של תיאטרון פולקרו ואמנים שעובדים איתנו משקפים את עצמם בהווה במרחב התקשורתי.
זהו החלק השני של הפרויקט "אני כאן".
על תחושת הבית או היעדר התחושה הזו, על חופש וחוסר חופש לדבר ולהבין, על ניכור או להיפך, קרבה עם אנשים ועם עצמך. המכתבים מתפרסמים ברשתות החברתיות של התיאטרון יחד עם תמונה אישית של כל משתתף שנלקחו בזום על ידי צלמת וחברה של התיאטרון.
משתתפים ומחברים: פולקרו
צלמת: ולריה לנצמן
תוכנית חינוכית ציבורית בתמיכת הקונגרס היהודי
נערכו 12 אירועים אונליין ואופליין בנושא התבוננות וניתוח האסונות שפקדו את האנושות במאה ה-20 (לרבות שואת יהודי אירופה).
בראש התוכנית עמדו במאית תיאטרון פולקרו דאשה שמינה וההיסטוריונית ואשת החינוך מריה גולקובה. במסגרת הסדרה נערכו מפגשים עם אומנים וחוקרים בולטים מסנט פטרבורג ומערי רוסיה אחרות (לרבות המפגש עם אחד החוקרים החשובים בתחום תרבות היידיש ולרי דימשיץ).
דוברים: ולרי דימשיץ, סוניה דימשיץ (מחזאית ובמאית), אנסטסיה קים (מפיקת תיאטרון), ויאזצ'סלב זילברבורד (נשיא הקרן לתמיכה בחינוך מוזיקלי), מריה גולקובה (היסטוריונית) ואחרים.
מפיקה בפועל: מריה קמינסקיה
פסטיבל הדרמה העצמאי "ליובימובקה" הוא פרויקט בינלאומי ללא מטרות רווח המוקדש למחזאים דוברי רוסית. "הד ליובימובקה" ממשיך את מסורת הפסטיבל, שבשנותיו הראשונות התקיים באחוזת ליובימובקה של קונסטנטין סטניסלבסקי ליד מוסקבה.
במהלך חמש עשרה השנים האחרונות, "ליובימובקה" התארחה ב"תיאטרון.דוק" במוסקבה. עם תחילת המלחמה, קיום הפסטיבל במוסקבה נהיה בלתי אפשרי. עם זאת, צוותים ברחבי העולם, כולל אסטוניה, קזחסטן, גאורגיה, ישראל, צרפת ועוד, גם עכשיו ממשיכים לארח פסטיבלים.
מריה אוגניבה, המנהלת האמנותית של פסטיבל ליובימובקה:
"צוות ליובימובקה נפעם לראות שהיוזמה שלנו משגשגת, גם לאחר יציאת הפסטיבל מרוסיה. זה מחמם את הלב לראות איך יותר ויתר אנשים ממדינות שונות מאמצים את 'הד ליובימובקה'. מגניב במיוחד שאחד המארגנים של 'הד' בתל אביב היה יבגני קזצ'קוב, המנהל האמנותי של "ליובימובקה" לשעבר וחבר אהוב. למרות העברת המושכות אלינו לפני שלוש שנים, ז'ניה תמך בנו במהלך זמנים מאתגרים וממשיך לתרום לפסטיבל ולקהילת הדרמה הרחבה".
פסטיבל ״הד ליובימובקה״ בתל אביב הופק על ידי צוות הפקה של תיאטרון FULCRO יחד עם יבגני קזצ'קוב בתמיכת תיאטרון מלנקי בנובמבר 2022.
צילום: לוי לוברסקי
קריאת המחזה של ז'ניה ברקוביץ' הייתה חלק מאירוע הצדקה ״פנס״ בתל אביב שהתקיים ביוני 2023. כספים שהתקבלו באירוע הועברו לטובת פסטיבל "סיכוי לחיים".
צילום: דדה סשה
ביוני 2023, תיאטרון פולקרו השתתף בפורום התרבות החופשית סלובונובו במוזיאון אנו, מוסד תרבות וחינוכי חשוב בישראל. התוכנית כללה גם את הקטעים מהסרט התיעודי העתידי שנעשה על התיאטרון, "Fulcro the Foothold" בבימויו של ולדימיר נפווני.
בסלובנובו השתתפו גם אישי ציבור ואמנים חשובים כמו מיכאיל חודורקובסקי, ולדימיר סורוקין, דמיטרי קרימוב, ויטלי מנסקי ועוד.